Wat is zorgplicht?

Het woord zegt het zelf. Het is een soort van zorg die nodig is voor diegenen die dit nodig heeft. Dit kan in vele gevallen voorkomen. Zowel voor het verkopen van producten alsook voor hypotheken of zelfs juridische aspecten. Zorgplicht wil eigenlijk zeggen dat alles wat er wordt aangeboden ook eerlijk verloopt. Een product zou ook binnen het profiel van de klant moeten passen, dus bedriegen is uit den boze. Ik wil waar voor mijn geld en dus niet bedot worden. Dit kan om het even wat zijn. Ook over de bewoonbaarheid van het land en denk maar aan de verbetering van het leefmilieu. Hiervan staan ook artikels in de grondwet vermeld met betrekking tot de zorgplicht. Ik vind dat uiteindelijk iedereen bijdraagt aan die zorgplicht.

Zorgplicht nakomen.

Hoe doe je dat dan zorgplicht nakomen. IK en iedereen doet dit ook al door een zorgverzekering te betalen die helpt voor de zorg van oudere mensen. Ook is het van groot belang dat iedereen zijn steentje bijdraagt.

Ook belangrijk is dat leefstijl bijdraagt aan zorgplicht, kijk maar naar werkgevers in bedrijven. Gezonde snoepautomaten in plaats van ongezonde waar te veel vet en suiker snoepgoed inzit. Vaak wordt hier nog weinig aangedaan. Toch wordt er al actie ondernomen en gaat dit de goede richting uit.

Ik denk dat leefstijl nog de grootste prioriteit is om een goede zorgplicht na te komen.