Trouwste personeel onder de aandacht op Nationale Secretaressedag

7Dit jaar valt Nationale Secretaressedag op zestien april – een dag om ook eens bij je trouwste personeel stil te staan. In het verleden heb ik de viering van deze dag onbedoeld verkeerd aangepakt, want uit cijfers blijkt dat ik de plank volledig mis heb geslagen. Wat blijkt namelijk uit cijfers? Van alle secretaresses in Nederland is 99 procent daarvan vrouw.

Een blijk van waardering betaalt zichzelf volledig terug

1Vrouwen denk je oprecht een plezier te doen met bloemen – en natuurlijk is dit in feite ook zo. Echter, het blijkt dat gewoon een simpel bosje bloemen alsnog niet de waardering geeft voor de individuele secretaresse als je met je gebaar had gehoopt te bereiken. Want wat als alle secretaresses van het gehele bedrijf hetzelfde bosje krijgen – wat spreekt daar dan werkelijk voor een persoonlijke waardering uit? Uit onderzoek blijkt dat 78 van de secretaresses die op Nationale Secretaressedag verwend wordt door de werkgevers bloemen ontvangt. Van deze 78 procent heeft 82 procent in datzelfde onderzoek laten weten liever een ander cadeau te ontvangen, een cadeau dat een wat meer persoonlijke benadering uitdrukte, een cadeau wellicht dat wat origineler was dan het welbekende bosje bloemen. Begrijp me niet verkeerd – 98 procent van de ondervraagden vindt het überhaupt leuk dat er aan haar gedacht wordt op Secretaressedag. Als je dan toch besluit bij je assistent stil te staan, doe het dan wel gelijk goed! 

2Zorg er in elk geval dat jouw assistent niet een van de 12 procent is die haar eigen cadeau voor Nationale Secretaressedag uiteindelijk zelf heeft moeten bestellen. Kom op bazen, dit kunnen we zelf ook heus wel! Er zijn genoeg leuke websites waarop producten te vinden zijn die secretaresses leuk vinden. Zo is 45 procent erg gesteld op een artikel voor de persoonlijke verzorging. Voor een indicatie van de prijs: 44 procent van de ondervraagden kreeg een cadeau van onder de veertig euro en respectievelijk 56 procent ontving er een van boven de veertig euro. Tot zeventig euro is een cadeau bovendien volledig fiscaal aftrekbaar, met een maximum van jaarlijks 272 euro aan giften voor uw werknemers – neem dit ter harte, niet in de laatste plaats omdat een blijk van waardering als dit zichzelf volledig terugbetaalt!